Norrländsk matkultur

servering

I Björkliden värnar vi om den norrländska maten, men vi har varvat det lokala med ett modernt internationellt kök.

I Restaurang Lapporten serveras kvällstid en genuin Norrländsk à la carte-meny med delikatesser från fjällvärlden som ren, röding och hjortron samt kvällens middag. På lunchen erbjuds lunchbuffé med flera rätter. Genom stora panoramafönster i restaurangen kan du följa ljusets och naturens skådespel samtidigt som du njuter av en god middag. På morgonen ger vi dig en perfekt start med en ordentlig frukost, så att du orkar med en heldag i backar och på fjäll.

När du behöver fylla på med ny energi för kommande timmars åkning är det bara att bege sig till Snöbarens uteservering. Här serverar vi rykande varmt kaffe, choklad och färska kanelbullar. Alla dagar i veckan finns det nygrillad korv, burgare eller något annat smarrigt att köpa. Snöbaren hittar du vid Kåppasliftens dalstation.

Bar Rallaren är en klassiker i norra fjällvärlden. Efter en dag i backen kan du gå på musikfylld after-ski med värmande dryck och tilltugg och här serveras också en enklare barmeny med bland annat vår hemgjorda hamburgare.

På  Låktatjåkko Fjällstation, 1228 m.ö.h., serveras varje kväll en högklassig kvällens middag som är något utöver det vanliga.